Jesus kommer snart!

Fra Lov&Evangelium.
Nr. 5 - 2000.
Av Dag Rune Lid.
(Oversat til dansk)

"Ja, jeg kommer snart!" (Åb 22:7)
De allerfleste menneske tror ikke, at Jesus en dag skal komme igen for at dømme levende og døde. Men som Bibelen indtil i dag er gået i opfyldelse til den mindste detalje, sådan vil også dette ske. Når han kommer, skal det være, som når lynet blinker fra den ene ende af himmelen til den anden (Luk 17:23), og alle menneske på den vide jord skal se Jesus med egne øjne - og må give Sandheden ret.

Bibelen taler om, at det skal være uventet for alle, og det skal ske under vort sædvanlige virke: ”Jeg siger jer: Den nat skal to mænd ligge på samme seng; den ene skal tages med, og den anden lades tilbage. To kvinder skal male på den samme kværn; den ene skal tages med, og den anden lades tilbage. To mænd skal være ude på marken; den ene skal tages med, og den anden lades tilbage« (Luk 17:34-36). Skellet vil gå mellem kone og mand, forældre og børn, slægt, venner og arbejdskammerater. Set udefra er mennesker ens, men Jesus ser, hvorledes hjerterne er indstillet til ham.

Som det var i Lot’s dage
Ligesom det var i Lot’s dage, skal det være, når Jesus kommer igen (Luk 17:28). Bibelen formaner os: "Husk på Lot's hustru!" Hun levede i byen Sodoma, og der står fortalt om dette i 1. Mos kap. 19. Sodoma var en by, som lå på de afgrøderige Jordan-sletter. Der var rigeligt med vand som i en Herrens have, står der i 1. Mos 13:10. Det tyder på, at de, som boede der, stod sig godt, og efter samtidens målestok nok kunne opleves som rige.

Lot og hans familie var flyttet til sletterne udenfor denne by. Snart ser det ud til, at de har fået hus og position i byen. Men til denne by kom en dag Guds udsendinge. De havde en opgave fra Herren selv: ”Og Herren sagde: »Der lyder et højt skrig fra Sodoma og Gomorra; deres synd er meget stor. Nu vil jeg gå ned og se, om deres handlinger virkelig svarer til det skrig, som har nået mig, eller om de ikke gør; det vil jeg vide« (1. Mos 18:20-21).

Den store synd i disse byer var homofili. Uanset hvad præster, biskopper og kirkemøde udtaler, så siger Bibelen, at denne synd vækker Guds vrede og dom. Det ser ud som om, det bare er et tids- spørgsmål, før dommen rammer det folk, som giver denne synd rum. Det er en synd, som på en speciel måde rokker ved Guds skaberordning, og som har forfærdelige konsekvenser i folket – se Rom 1:22-28. Derfor er det med sorg, vi nu ser det, der sker i det norske (danske) folk.

Flygt fra dommen
Der står, at Lot pintes i sin retfærdige sjæl ved de lovløse gerninger, han så og hørte (2. Pet 2:8). Alligevel var han nok blevet smittet af verdsliggørelsen i byen, for englene, som kom på besøg for at redde Lot og han familie, havde problemer med at få dem med. Til slut måtte de rent fysisk tage dem med sig, om de skulle få dem ud, før dommen ramte byen (1. Mos 19:16).

Beskeden, de fik fra Herren, var klar: "Flygt for livet! Se dig ikke tilbage…" Sodoma skulle forgå, og med den alle de, som havde deres hjerte i byen. Selv om Lot’s kone i det ydre var på vej bort fra dommen, så hang hendes hjerte fast ved Sodoma og det liv, hun havde levet der. Hun tog det ikke så nøje med det, Gud havde sagt. Derfor blev hun ramt af den samme dom, som alle de andre i Sodoma. Hun blev til en saltstøtte – hun gik fortabt. Synden havde fået rum i hendes hjerte.

Langt ind i de bekendende kristnes rækker er der i dag næsten ingen ting, der længere er synd. Sådan var det også for Israels folk, da Herren talte til dem og sagde: "…de fortæller om deres synd som Sodoma, de skjuler intet. Ve dem, de bringer ulykke over sig selv!" (Esaj 3:9). På samme måde fører mange ulykke over sig selv i dag, – og ser det ikke, før det er evigt for sent. Derfor bliver mange som Lot’s hustru, når Jesus kommer igen for at holde endelig dom.

Flygt til fristaden
Du, som læser disse linier: Tag Jesu ord til hjerte! "Se, jeg kommer snart!", siger han. Lev hver dag som om, det var den sidste! Lad Guds ord tale til dig om dine synder! Du, som er uomvendt, eller som vil forsvare synden: Vend om! Hvad kommer der ud af at skjule synden, når den alligevel skal frem i lyset på dommedag? Djævelen har forført mange på samme måde som Lot’s hustru. Måtte det ikke ske med dig. Nej, flygt til "fristaden skøn", som Gud selv har tilvejebragt på Golgata, og tag imod tilgivelse for synd for Jesu skyld!

"O åpne ditt hjerte for Herren,
Si synden og verden fravel!
I fremmede landet det fjerne.
Så lett du kan tape din sjel.

Du ungdom, som gledes i våren,
Lik blomsten mot livet du ler,
Snart død kan du hvile på båren,
Husk alltid: Guds øye deg ser!

La Satan ei sjelen forderve
Og fange i fristelsens garn,
Når Jesus har villet erverve
Deg arv med Guds frigjorte barn!

Å, vent ikke, vent ikke lenger,
Men skynd deg til Frelseren hen!
Å, ve om ditt hjerte du stenger
For ham, din forsoner og venn!

Den hvitkledde skare for tronen
Nå synger en frydefull sang. –
Skal du også gripe den tonen
Blant enger hos Jesus en gang?

I dag la med Gud deg forsone,
Kan hende ei bud mer deg når.
For snart skal du stå for hans trone,
Der dommen av Herren du får.

Så fly til den fristaden skjønne,
Der Frelserens korsmerke står.
Barmhjertighet der du skal finne,
Forløsning i blodet du får."
(Sb 216)
--------------------------
Oversat fra nynorsk af Lis Jensen