Medernes tilbagevenden.

Fra Prophecynewswatch.com/
19. juni 2014.
Af Joel Rosenberg.

Har det profetisk betydning?

Kan den seneste udvikling i Irak have en profetisk betydning? Faktisk kan svaret være et ja — især med hensyn til det Kurdiske folk, der bor i det nordlige Irak.

Som vi har været vidne til i de seneste uger, er de radikale Jihad-styrker, de "Islamiske Stater Irak & al-Sham" (ISIS), på vej mod Bagdad. De efterlader sig et spor af blodsudgydelser og nedslagtninger.

ISIS har til formål at vælte den Irakiske regering, tage kontrol over hele Irak, etablere en Islamistisk stat under Sharia-loven og fra Irak begynde et regionalt- og i sidste ende globalt Islamisk Kalifat eller rige.

De Kurdiske ledere har draget fordel af det kaos, der råder, til at tage kontrol over den olierige region Kirkuk. Der har i mange år været strid i Irak om oliefelterne i Kirkuk, især siden befrielsen af landet i 2003. De, der kontrollerer disse felter, skal styre enorme rigdomme, når olien bliver fuldt raffineret og leveret til markeder i hele Verden.

Kurderne er generelt Sunni-Muslimer, men de er ikke etniske Arabere. Faktisk nærer mange Kurdere et dybt had til Araberne. For flere årtier siden dannede Verden en speciel, beskyttet, selvstyrende region for Kurderne i nordregionen i Irak. Det skete efter Saddam Husseins gentagne angreb og forsøg på at ødelægge Kurderne, endog med brug af kemiske våben.

I sidste ende ønsker mange Kurdere at oprette deres eget uafhængige land, der kan forene Kurderne i Irak, Iran, Syrien og Tyrkiet. Men disse nationale regeringer er stærkt imod oprettelsen af et uafhængigt Kurdistan.

Det er fascinerende, at det moderne Kurdiske folk var kendt på Bibelsk tid som Mederne. Her begynder tingene at blive interessante. De Bibelske profetier indikerer, at i endetiden, når vi nærmer os Jesu Kristi andet komme, vil Gud lade Mederne få magt, ligesom Herren tillader Araberne at få magt og genopbygge Kongeriget Babylon i hjertet af Irak.

Johannes’ Åbenbaring fortæller for eksempel, at Babylon vil blive epicentret for det onde i historiens sidste dage, og i sidste ende vil de stå overfor Guds dom. De Hebraiske profeter, Esajas, Jeremias og Daniel fortæller os også, at Babylon vil blive helt ødelagt, og når dommen er fuldført, vil Babylon blive fuldstændig ubeboelig.

Faktisk siger Esajas 13:20 om Babylon: "Aldrig mere skal nogen bo der, i al evighed skal ingen leve der; araberen rejser ikke sit telt, hyrderne holder ikke hvil.”

Yderligere anfører Bibelens profetier, at Gud vil oprejse Mederne — det vil sige, det Kurdiske folk — til at blive et instrument til dom over Babylon.

Esajas 13:17 — "Nu vækker jeg Medien mod dem. Det land regner ikke sølv for noget og tragter ikke efter guld;”

 • Jeremias 51:11"Spids pilene! Fyld koggerne! Herren har vakt Mediens kongers ånd, for det er hans plan at lægge Babylon øde. Dette er Herrens hævn….”

Jeremias 51:28-29"Indvi folkene til krig imod byen, Mediens konger, statholdere og alle fyrsterne, ja, hele hans rige. Jorden skælver og bæver, for nu sker det, Herren har udtænkt mod Babylon, at Babylons land lægges øde, så ingen kan bo der.”

Præcist hvordan vil disse eskatologiske profetier komme til at foregå? Det er for tidligt at sige noget sikkert. Men efter at have studeret disse profetier, rejst fire gange til den Irakiske Kurdistan-region, mødt højtstående Kurdiske ledere — herunder den Kurdiske Premierminister Nechirvan Barzani — og fulgt udviklingen der i det sidste årti eller deromkring, tror jeg, det er fair at sige, at vi måske ser nogle af de profetiske linjer udvikle sig:

• Hadet fra Kurderne/Mederne mod Araberne, og vice versa, er støt voksende.

• Mellem Kurderne/Mederne og Araberne er der en fortsat kamp for at kontrollere de olieressourcer, der vil gøre den ene eller begge enormt rige og magtfulde i de sidste tider.

• Kurderne/Mederne danner skridt for skridt deres egen nation og til sidst deres eget land.

• Kurderne/Mederne er ved at udvikle en mere effektiv militærstyrke, der er i stand til at overmande de Irakiske Arabere.

Husk, det Kurdiske folk i jeres bøn. Der er et stigende antal virkelig genfødte Kristne, der lever i Kurdistan, herunder mange troende med Muslimsk baggrund. Bed om, at de dristigt vil prædike Evangeliet og få mange disciple, samt hjælpe de troende, der vokser stærkt i troen på Kristus, især midt i al den kaos og blodsudgydelse.

Læs mere om den seneste geopolitiske udvikling. Her et uddrag fra en nylig artikel i Associated Press, "HVORDAN KURDERNE BESLAGLAGDE KIRKUK."

• "Efter årtiers strid mellem Arabere og Kurdere om det olierige Kirkuk i det nordlige Irak, tog det blot halvanden time før dets skæbne var afgjort", rapporterer Associated Press.

"En officer sagde, at da de al-Qaida-inspirerede militante rykkede ind i det nordlige Irak og sikkerhedsstyrkerne opløstes, beordrede de Kurdiske krigere, der længe har domineret Kirkuk, de Irakiske tropper ud og tog fuld kontrol med det regionale oliecenter og de omkringliggende områder. Han sagde også, at han blev bedt om at aflevere sine våben og forlade basen.

• Hans redegørelse blev bekræftet af en Arabiske stamme-sheik og en fotograf, der var vidner til plyndringen af hærens baser, efter at tropperne var taget afsted. De berettede noget lignende om overtagelsen, hvilket de havde fra slægtninge i hæren. Alle tre talte fredag med The Associated Press på betingelse af anonymitet, fordi de frygtede gengældelse fra de Kurdiske styrker.

• "De sagde, at de ville forsvare Kirkuk mod ISIS," sagde den Arabiske officer, som førte tilsyn med et varedepot i byens centrale militærbase. Han bad om, at hans rang ikke blev offentliggjort.

• Han insisterede på, at de Irakiske tropper ikke havde planlagt at trække sig tilbage for øjnene af ISIS. "Vi var klar til kamp til døden. Vi var helt klar," sagde han på en vejcafé lige inde i den halvautonome Kurdiske region.

• Den Kurdiske overtagelse af den længe omstridte by kom få dage efter, at den ekstremistiske Islamiske stat i Irak og Levanten og andre Sunni-militante beslaglagde meget af landets næststørste by, Mosul, samt Saddam Husseins hjemby, Tikrit, før de drog sydpå mod Bagdad. Deres lynfremrykning har kastet landet ud i den værste krise siden tilbagetrækningen af de Amerikanske tropper i 2011.

• En talsmand for de Kurdiske styrker, kendt som ”Peshmergaen”, sagde, at de kun havde bevæget sig ind, efter de Irakiske tropper havde trukket sig tilbage, hvis de fik kontrol over "hovedparten af regionen Kurdistan.”

• "Peshmergaens styrker har hjulpet de Irakiske soldater og militærledere, når de opgav deres stillinger" De har f.eks. hjulpet tre generaler til at flyve tilbage til Bagdad fra den regionale Kurdiske hovedstad, Erbil, sagde Generalløjtnant Jabbar Yawar i en erklæring på den regionale regerings hjemmeside...

• I Kirkuk, 180 miles (290 km) nord for Bagdad, bor Arabere, Kurdere og Turkmenere, der konkurrerende har gjort krav på det olierige område. Kurderne har længe ønsket at integrere det i deres egen region, men Araberne og Turkmenerne er imod det.

• I 1970erne og 1980erne drev den Arabisk-dominerede regering i Bagdad hundrede tusinder af Kurdere ud af Kirkuk og omgivende regioner, og bosatte Arabere fra syd i deres sted i et forsøg på at pacificere denne region, hvor der havde været gentagne oprør.

• Under den Amerikansk-ledede invasion i Irak i 2003 drog den stærkt disciplinerede Peshmerga væk fra den halvautonome Kurdiske region og etablerede en stærk tilstedeværelse i et bælte, der strækker sig sydpå mod Bagdad, og stort set kun har Kurdiske byer og landsbyer.

• Men opløsningen af de Irakiske styrker i denne uge synes at have ført Peshmergaen til at overtage fuld kontrol i områder, de længe har eftertragtet. De kan yderligere forbedre deres uafhængighed af Bagdad, og underminere USA’s kraftige bestræbelser på at skabe et stabilt, multietnisk Irak.

• "De Kurdiske styrker har i stor udstrækning haft de facto kontrol over Kirkuk i et stykke tid, men de har nu fuld kontrol," sagde F. Gregory Gause, en udlænding, der er seniorforsker ved Brookings Doha Center.

• Han sagde, at det var usandsynligt, at Kurderne ville søge formel uafhængighed af Irak, da et sådant skridt ville møde kraftig modstander fra nabolandene Tyrkiet og Iran — der begge har et meget stort Kurdisk mindretal — samt fra Washington.

Source: http://www.prophecynewswatch.com/2014/June19/191.html#7W707f1wR65lllrt.99