Er Bibelens profetier relevante? - del II af III.

Fra Prophecynewswatch.com/
24. oktober 2014.
Af Howard Green.

De er en fantastisk gave fra Gud til alle troende. Han giver os sit skrevne Ord til oplæring og vejledning. Da Han fastsatte alt det, "der snart skal finde sted", hvilket var kendt for Johannes, var det for at vi, Hans tjenere, skulle læse, høre og holde, hvad der er skrevet.

I Åbenbaringen 22 siger Jesus, "Jeg kommer snart" tre gange. Når vi hele vejen igennem Bibelen ser, og når vi læser versene i deres sammenhæng, samt når vi finder de Eskatologiske profetier i alle Bibelens bøger og kapitler... gør det sagen endnu mere klar: Bibelens profetier er ikke en afledningsmanøvre... de er enormt relevante i dag.

Jeg vil gerne tage fat på nogle foruroligende tendenser. Jeg forstår, at der har været nogen fejlagtig undervisning i år vedrørende begivenheder i de sidste dage. Jeg ved, at der har været sat datoer og gjort påstande med sensationsprægede spekulationer om fremtidige begivenheder. Det er en skam, for lige som ubibelsk undervisning skiller sig ud fra det, Gud har bestemt, at vi skal vide, gør at ignorere Bibelens profetier det også.

Det virker som om, det ikke er så længe siden, Præster, Lærere og Evangelister ofte prædikede om Bibelens profetier. Hvilke gode dage, det var... da Endetidens begivenheder blev undervist med klarhed, dristighed og relevans.

Gode gudsmænd brugte hermeneutisk dygtighed til at fortolke Bibelens profetier og se dem i sin rette sammenhæng. De vidste, at Bibelens profetier afspejler Jesu centralitet og overlegenhed. De vidste, at Bibelens profetier viste os hen til opfyldelsen af det store kald, og de vidste, at Bibelens profetier ikke blot peger på et ældgammel øjeblik, men mange af dem får deres ultimative og fuldstændige opfyldelse i fremtiden.

Jeg må sige, at jeg er lidt træt af det bløde salgbare sociale Evangelium, som bliver bragt til torvs i dag. Undervisning om dom, omvendelse, forsoning og Herrens forestående tilbagevenden er stort set erstattet af korte prædikener om forbedring af livet.

Hvornår har vi som troende fået mandat til at sælge Evangeliet og pakke det ind i en politisk korrekt æske, så vi ikke støder nogens følelser? Det var ikke den besked, vi fik af den tidlige Kirke. For dem var Hans tilsynekomst et velsignet håb... ikke en stor forstyrrelse.

Hvis vore programmer er blevet så indhyllede i "at gøre kirken til en oplevelse, de vil vende tilbage til"... er det klart, at et stigende antal troende ikke er på udkig efter Herrens Genkomst. I stedet forsøger nogen at gøre dette liv til højdepunktet af selvopfyldelse.

Dette syn er det diametralt modsatte af det hjerte, der ser frem til Hans tilsynekomst, er et frygtløst vidne og våger og venter.

1 Thess 5:1-4:
"Om tider og timer har I ikke brug for, brødre, at der skrives til jer. For I ved selv ganske nøje, at Herrens dag kommer som en tyv om natten. Når folk siger: »Fred og ingen fare!« da er undergangen pludselig over dem som veerne over en, der skal føde, og de skal ikke undslippe. Men I, brødre, er ikke i mørke, så dagen skulle kunne overraske jer som en tyv.”